Vi firar Vintersolstånd 2016

Den 21 december samlas vi för att hälsa Sunna och ljuset åter. Livshjulet har åter vridits ett varv, från ljus till mörkaste natt. Vi möts i cirkel under årets mörkaste timmar, galdrar och ber för ljusets och grönskans återkomst. Vi avslutar med gemensam knytismåltid. Välkomna stora som små!

Plats...

mer...

Vårsvett, skärtorsdagen 13/4 2017

Skärtorsdag är den dag häxorna flyger till Blåkulla, det är fullmåne och den 13:e. En magisk dag att renas och svettas in sommarens växtkraft.
Svetten avslutas med en rituell måltid i form av fruktsallad dels för att hedra kroppen, jorden och det fysiska i tillvaron men också som en hjälp att landa...

mer...

Disa och livets frö, 18 februari

Sunna återvänder med ljuset, men marken är ännu frusen och vilande. Någonstans i djupet vibrerar livet genom ett frö, och detta frö förbereder och laddar vi genom med det som ska växa i oss och i våra liv när det är dags för växtkraftens säsong denna gång. Vi laddar våra frön rituellt. Avslut med kn...

mer...

Narren, 1 april

Det finns många sorters narrar, alltifrån gudomar till hovgycklare och andeväsen. Coyote är ett andeväsen, spridd bland ursprungsfolk över hela den Nordamerikanska kontinenten. Så har vi Loke, halvgud, här i Skandinavien, orishan Eshu-Elegbara i västafrika och Hermes i den grekiska mytologin för att...

mer...

Rött tält 23 maj 2017

Det röda tältet är en plats där kvinnor, våra kroppar och vårt blod hyllas. En plats där vi kan dela och hela det som är viktigt i våra liv och få systerligt stöd av varandra.

Plats: Lönnsätter, Östergötland.
Anmälan före 9/5. till:
moderjord@zaqar.se.

mer...

Fyra krafter - för skolbarn, 10 juni 2017

Vi börjar utforska jorden, luften, elden och vattnet för att förstärka dem inom oss samt bygga upp förståelse för cirkelns betydelse i rituellt arbete. Vi använder trumma och galder i arbetet.
Ledare: Nauð Vanarot.
Plats: Tipin i Lönnsätter, Östergötland.
Tid: 10/6 kl 13.30-16.30
Kostnad: 150:-
...

mer...

Skapa hällmålning - för barn och vuxna 15 juli 2017

Vi använder rödockra för att måla symboler. Under förmiddagen värmer vi upp med trumresa och egen stenmålning för att under eftermiddagen skapa en gemensam symbolisk bild /mönster på sejdstenen.
En tanke med aktiviteten är att barn och vuxna ska ha roligt och skapa tillsammans. En annan är att sejd...

mer...

Svetthydderitual vid höstdagjämningen 2017

Mörker och ljus är i perfekt balans medan hela naturen rör sig från skörd mot vinterns vila.

I svetten arbetar vi med vad vi skördat under den ljusa årstiden samt vad vi behöver kompostera för att mötet med Hel och vinterns vila ska bli givande.

Ledare: Naud Vanarot
Tid: 23 september kl 13-18
...

mer...

Solen i våra hjärtan - vintersolstånd 2017

Under årets längsta natt samlas vi för att helga hjulet, dödens och livets hjul, mörkret och ljusets hjul som gör allt liv möjligt. På vår ritualplats utomhus skapar vi en helig cirkel, blotar och ber om kraft inför den nya solcykel som börjar i och med ljusets återkomst. Att fira Sunnas återkomst ä...

mer...